Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Αθήνα καλεί Αθήνα – Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας


Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΕΚΠΑ «Κωστής Παλαμάς», υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Πολιτιστικής Εταιρείας Αθήνα καλεί Αθήνα και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας.
Continue reading “Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Αθήνα καλεί Αθήνα – Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας”

ΤΕΛΕΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ 2ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΠΡΟΟΙΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή ολοκλήρωσης 2ου Διεθνούς Διαθηναϊκου Συνεδρίου με τίτλο «ο Άνθρωπος και τα Δημιουργήματα του, Προοιωνίζοντας το Μέλλον», την οποία παρακολούθησαν πλήθος κόσμου. Continue reading “ΤΕΛΕΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ 2ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΠΡΟΟΙΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»”

14 Δεκεμβρίου 2022


Εκδήλωση για την ολοκλήρωση του 2ου Διεθνούς Διαθηναϊκού Συνεδρίου με τη συμμετοχή του Φωνητικού Συνόλου  «Φωνές Γυναικών» υπό τη Διεύθυνση της Αντιγόνη Κερετζή. Στο Πολιτιστικό κέντρο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κτ. “Κ. Παλαμάς” Ακαδημίας 48 & Σίνα).

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Διαδικτυακό Διεθνές Διαθηναϊκό Συνέδριο «Ο Άνθρωπος και τα Δημιουργήματά του, προοιωνίζοντας το μέλλον» στις 21, 22, 23 Νοεμβρίου 2022


Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Αθηναίων, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, ο Πρύτανης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Αντιπρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο Κοσμήτορας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ο Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας και ο Αντικυβερνήτης των AHEPA Hellas. Continue reading “Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Διαδικτυακό Διεθνές Διαθηναϊκό Συνέδριο «Ο Άνθρωπος και τα Δημιουργήματά του, προοιωνίζοντας το μέλλον» στις 21, 22, 23 Νοεμβρίου 2022”

Παραχώρηση Αιγίδας στην 1η Εθνική Ομάδα Rover “Beyond Robotics”


Η «Αθήνα καλεί Αθήνα» παρέχει στήριξη στην 1η Εθνική Ομάδα Rover “Beyond Robotics” που αποτελείται από φοιτητές, νέους αποφοίτους και επιστήμονες και λειτουργεί υπό την ηγεσία της «Beyond Orbit Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία», για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αυτόνομου ερευνητικού οχήματος (rover) για αποστολές σε αφιλόξενα διαστημικά περιβάλλοντα, με στόχο την εκπροσώπηση της Ελλάδας για πρώτη φορά στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Rover Challenge του 2023.

9η Υπουργική Διάσκεψη για το Περιβάλλον για την Ευρώπη 5-7/10/2022


Κατόπιν προσκλήσεως η Αθήνα καλεί Αθήνα συμμετείχε με παρέμβαση στην 9η Υπουργική Διάσκεψη για το Περιβάλλον για την Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, στο ‘Filoxenia’ Conference Centre, 5-7/10/2022. Continue reading “9η Υπουργική Διάσκεψη για το Περιβάλλον για την Ευρώπη 5-7/10/2022”

Εκδήλωση 17.06.2022: «Ο Ελληνισμός και η Μικρασιατική καταστροφή»


Η Πολιτιστική Εταιρεία ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΕΙ ΑΘΗΝΑ έστειλε τον δικό της χαιρετισμό για την ολοκλήρωση της εκατονταετηρίδας από την Μικρασιατική Καταστροφή, με την εκδήλωση που διοργάνωσε την  Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 στο Κέντρο ‘Κωστής Παλαμάς’ του ΕΚΠΑ στην Αθήνα. Continue reading “Εκδήλωση 17.06.2022: «Ο Ελληνισμός και η Μικρασιατική καταστροφή»”

ANNOUNCEMENT


The cultural company «Athens calls Athens» signed a memorandum of cooperation with the magazine «The Athenian» of The Athenian Holding Group, which aims to provide valid information on issues related to shipping, business, economy and culture.

The aim of the cultural company «Athens calls Athens» is to promote, in addition to its activities, scientific articles, summaries of research or other type of information or announcement of scientific content in English of its friends and collaborators.

«The Athenian» was founded in April 2021, with a circulation of 3000 publications per month, which are sold in London, New York, Athens. They are also posted in kiosks all over the country. It is primarily a subscription magazine. Continue reading “ANNOUNCEMENT”

Ο Ελληνισμός και η Μικρασιατική καταστροφή


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή η Αθήνα καλεί Αθήνα διοργανώνει την εκδήλωση με τίτλο «Ο Ελληνισμός και η Μικρασιατική καταστροφή».

Ομιλητές: ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης και ο Επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς
κ. Διονύσης Τσιριγώτης.

Ημερομηνία:17 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:30

Τοποθεσία: Πολιτιστικό κέντρο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κτ. “Κ. Παλαμάς”)