Μεταφορά ημερομηνιών Συνεδρίου 

Η πολιτιστική εταιρεία Αθήνα καλεί Αθήνα Ι.Κ.Ε. λαμβάνοντας υπόψη τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού Covid-19 και έχοντας βαθύ και ειλικρινές αίσθημα κοινωνικής ευθύνης αποφάσισε την μετάθεση του 1ου Διαθηναϊκού – Διεπιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο «Ο Άνθρωπος και τα Δημιουργήματά του» για τις 20, 21, 22 και 23 Οκτωβρίου 2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Close

Η «Αθήνα καλεί Αθήνα» διοργανώνει το 1ο Διεπιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Ο άνθρωπος και τα δημιουργήματά του» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του Logos Univerity International, του ECI – Εuropean Communication Institute & των Ahepa Hellas.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ

Το πρωτοποριακό αυτό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 20-23 Οκτωβρίου, στην Αθήνα της Αττικής, στο λίκνο της Δημοκρατίας που απετέλεσε πηγή έμπνευσης για την κοινωνική, πολιτιστική και επιστημονική παγκόσμια ανάπτυξη.

Σκοπός του είναι να διερευνήσει τη σημασία των κλασσικών αξιών στην εξέλιξη του σύγχρονου ανθρώπου και τον τρόπο με τον οποίο αυτό επιτυγχάνεται μέσω των επιστημών της Τεχνολογίας, Κοινωνιολογίας, Ανθρωπολογίας, Οικονομίας και Περιβάλλοντος, που αποτελούν τα κύρια θεματικά πεδία του Συνεδρίου.

Επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου είναι η Αγγλική.

Η «ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΕΙ ΑΘΗΝΑ» (AΚA) είναι μια ιδιωτική πολιτιστική εταιρεία με στόχο να δημιουργήσει δεσμούς και συνέργειες μεταξύ των πόλεων με την επωνυμία «Αθήνα» σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς και μεταξύ των πανεπιστημίων και των ιδρυμάτων τους κοινωνικό, πολιτιστικό και ερευνητικό επίπεδο.

Η ΑΚΑ με την πρωτοβουλία αυτή σκοπεύει να συμβάλει στη δημιουργία ενός Διεπιστημονικού Δικτύου στο οποίο θα ενταχθούν εταιρείες, ιδρύματα και οργανισμοί που έχουν το ίδιο όραμα.

ΡΕΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Εξαιρετική προσπάθεια, φιλόδοξος στόχος, ρεαλιστική προσέγγιση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΡΕΛΙΩΣΗΣ

Το μόνο που υπάρχει πραγματικά, αυθεντικά και δεν υπόκειται στην αλλοίωση , στην φθορά και στο θάνατο, εμπεριέχεται στον “Λόγο” και ο “Λόγος” είναι το πνεύμα της Αθήνας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΜΑΡΑ

Εξαιρετική ιδέα, καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΙΝΕΣΗ

Μία πραγματικά πολύ φιλόδοξη προσπάθεια! Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ

Υψηλής ποιότητας επιτελείο, με συγκεκριμένους στόχους αναλαμβάνει μία δύσκολη προσπάθεια. Εύχομαι η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΠΑ.Δ.Α να αξιολογήσει το μεγάλο όφελος για την πατρίδα μας από αυτή την πρωτοβουλία και να αγκαλιάσει με επιστημονικές παρεμβάσεις το εγχείρημα.

ΓΡΙΖΟΥ ΤΕΤΑ

“Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά” γραφει ο Ν. Καζαντζακης και συμπληρώνει: “Δεν υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει”.
Η προσπαθεια σας μου έφερε στο νου τις παρακαταθήκες του μεγαλου μας συγγραφέα.
Πιστεύω οτι συμβαλλετε στη διαμόρφωση της νέας πολιτισμικής ταυτότητας του κόσμου.
Μπραβο Γιώργο, μπραβο σε σένα και τους συνεργατες σου!

ΦΩΤΙΟΣ Θ. ΤΟΛΙΚΑΣ

Ένα όραμα μια ιδέα…. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο εγχείρημα. Είμαστε όλοι εδώ για να το ενισχύσουμε και να το δυναμώσουμε.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μια πραγματικά εξαιρετική και πρωτότυπη ιδέα, η οποία συνδέει την πρωτεύουσα της Ελλάδας – Αθήνα- με τις υπόλοιπες “Αθήνες” του κόσμου, εστιάζοντας στο κοινό χαρακτηριστικό αυτών, δηλαδή στον πολιτισμό τους. Συγχαρητήρια και εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτό το εγχείρημα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΗ

Μια τόσο καινοτόμος ιδέα, αδιαμφισβήτητα θα έχει την απήχηση που της αρμόζει. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την οργάνωση αλλά κυρίως για την συμβολή σας στην πολιτισμική και πολιτιστική εξέλιξη του τόπου μας!

gtag('config', 'UA-144283141-1');