Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Διαδικτυακό Διεθνές Διαθηναϊκό Συνέδριο «Ο Άνθρωπος και τα Δημιουργήματά του, προοιωνίζοντας το μέλλον» στις 21, 22, 23 Νοεμβρίου 2022.

Για την παρακολούθησή του Συνεδρίου, επισκεφτείτε το κανάλι μας στο Υoutube:
https://www.youtube.com/@athenscallsathens4899/videos

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Close

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Διαδικτυακό Διεθνές Διαθηναϊκό Συνέδριο «Ο Άνθρωπος και τα Δημιουργήματά του, προοιωνίζοντας το μέλλον» στις 21, 22, 23 Νοεμβρίου 2022

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Αθηναίων, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, ο Πρύτανης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Αντιπρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο Κοσμήτορας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ο Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας και ο Αντικυβερνήτης των AHEPA Hellas.

Οι ομιλίες των Καθηγητών και Ερευνητών που συμμετείχαν στο Συνέδριο επικεντρώθηκαν στα θέματα:

1. της Βιώσιμης Ανάπτυξης:

Σε ποιο βαθμό διακυβεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών από την χρήση των ορυκτών καυσίμων; Είναι οι νέοι ενεργειακοί πόροι ίσης ή ακόμη μεγαλύτερης ικανότητας για κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανάπτυξη; Είναι η βιώσιμη ανάπτυξη απτή, μετρήσιμη και δίκαιη χωρίς γεωγραφικά ή πολιτιστικά όρια;

2. της Κλιματικής κρίσης και των φυσικών καταστροφών

Η αύξηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη οδηγεί σε κλιματική κρίση. Η παγκόσμια αυτή κρίση είναι ιστορικά η μεγαλύτερη πρόκληση και ευκαιρία για τη διεθνοποίηση διακυβερνητικών συνεργασιών προτού το κλιματικό χάος γίνει η νέα πραγματικότητα;

3. της Πολιτιστικής Διεθνοποίησης

Η Πολιτιστική Κληρονομιά είναι ένα σύστημα αξιών και εμπειριών, η οποία καθρεπτίζει  την ουσία και την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής. Είναι επίσης συνυφασμένη με την ταυτότητα και την επικράτεια, όπου άτομα και κοινότητες βρίσκονται συχνά σε ανταγωνισμό ή ξεκάθαρη σύγκρουση.

Η ποιότητα των εισηγήσεων, οι καινοτόμες προτάσεις που προέκυψαν, καθιστούν το Συνέδριο ένα από τα σημαντικότερα της περιόδου που διανύουμε.

Η «Αθήνα καλεί Αθήνα» είναι εδώ και σας καλεί!

Για την παρακολούθησή του Συνεδρίου, επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube.

https://www.youtube.com/@athenscallsathens4899/videos

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο

http://athenscallsathens.gr ή να καλέσετε στα τηλ. 21099 44 859, 21099 51 142.

Η Αθήνα είναι εδώ και σας καλεί.

ΡΕΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Εξαιρετική προσπάθεια, φιλόδοξος στόχος, ρεαλιστική προσέγγιση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΡΕΛΙΩΣΗΣ

Το μόνο που υπάρχει πραγματικά, αυθεντικά και δεν υπόκειται στην αλλοίωση , στην φθορά και στο θάνατο, εμπεριέχεται στον “Λόγο” και ο “Λόγος” είναι το πνεύμα της Αθήνας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΜΑΡΑ

Εξαιρετική ιδέα, καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΙΝΕΣΗ

Μία πραγματικά πολύ φιλόδοξη προσπάθεια! Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ

Υψηλής ποιότητας επιτελείο, με συγκεκριμένους στόχους αναλαμβάνει μία δύσκολη προσπάθεια. Εύχομαι η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΠΑ.Δ.Α να αξιολογήσει το μεγάλο όφελος για την πατρίδα μας από αυτή την πρωτοβουλία και να αγκαλιάσει με επιστημονικές παρεμβάσεις το εγχείρημα.

ΓΡΙΖΟΥ ΤΕΤΑ

“Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά” γραφει ο Ν. Καζαντζακης και συμπληρώνει: “Δεν υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει”.
Η προσπαθεια σας μου έφερε στο νου τις παρακαταθήκες του μεγαλου μας συγγραφέα.
Πιστεύω οτι συμβαλλετε στη διαμόρφωση της νέας πολιτισμικής ταυτότητας του κόσμου.
Μπραβο Γιώργο, μπραβο σε σένα και τους συνεργατες σου!

ΦΩΤΙΟΣ Θ. ΤΟΛΙΚΑΣ

Ένα όραμα μια ιδέα…. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο εγχείρημα. Είμαστε όλοι εδώ για να το ενισχύσουμε και να το δυναμώσουμε.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μια πραγματικά εξαιρετική και πρωτότυπη ιδέα, η οποία συνδέει την πρωτεύουσα της Ελλάδας – Αθήνα- με τις υπόλοιπες “Αθήνες” του κόσμου, εστιάζοντας στο κοινό χαρακτηριστικό αυτών, δηλαδή στον πολιτισμό τους. Συγχαρητήρια και εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτό το εγχείρημα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΗ

Μια τόσο καινοτόμος ιδέα, αδιαμφισβήτητα θα έχει την απήχηση που της αρμόζει. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την οργάνωση αλλά κυρίως για την συμβολή σας στην πολιτισμική και πολιτιστική εξέλιξη του τόπου μας!

gtag('config', 'UA-144283141-1');