Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διαδικτυακό Διεθνές Διαθηναϊκό Επιστημονικό Συνέδριο
“Ο Άνθρωπος και τα Δημιουργήματά του” στις 21, 22 & 23 Οκτωβρίου 2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Close

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διαδικτυακό Διεθνές Διαθηναϊκό Επιστημονικό Συνέδριο “Ο Άνθρωπος και τα Δημιουργήματά του” στις 21, 22 & 23 Οκτωβρίου 2020.

Τίμησαν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους ο Υπουργός Τουρισμού, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος του ραδιοφωνικού σταθμού 9.84, ο Κυβερνήτης των AHEPA Hellas, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, ο Πρύτανης του Logos University International, ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Αντιπρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, ο Κοσμήτορας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ο Κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Yale University, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και ο Επικεφαλής του European Communication Institute.

Έθεσε τις βάσεις για τη σύσταση μίας μόνιμης διεπιστημονικής ομάδας εργασίας υπό την αιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών η οποία θα εξετάζει σε διαρκή βάση την οικονομική, κοινωνική και πνευματική εξέλιξη του Ανθρώπου. Με άλλα λόγια, τη δημιουργία ενός παγκόσμιου παρατηρητηρίου για τον Άνθρωπο.

Το Συνέδριο προσπάθησε να μπολιάσει το σημείο που πνευματικά τέμνονται οι Αθήνες του κόσμου με το παρελθόν και το μέλλον του Ανθρώπου.

Η ποιότητα των εισηγήσεων των καθηγητών και ερευνητών από τις Αθήνες του κόσμου και όχι μόνο, οι παραινέσεις των πρυτάνεων και οι χαιρετισμοί των πολιτικών φορέων, ο ενθουσιασμός και η ομαδικότητα των συντελεστών της προσπάθειας προδικάζουν την συνέχεια.

Το επόμενο διάστημα θα αναρτηθεί το νέο πρόγραμμα παρεμβάσεων και τα πρακτικά του Συνεδρίου.

Η Αθήνα είναι εδώ και σας καλεί.

Για την παρακολούθησή του Συνεδρίου, επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube
https://www.youtube.com/channel/UCRa3-QLJZn3CJ-wQrzM6aTg?view_as=subscriber

ΡΕΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Εξαιρετική προσπάθεια, φιλόδοξος στόχος, ρεαλιστική προσέγγιση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΡΕΛΙΩΣΗΣ

Το μόνο που υπάρχει πραγματικά, αυθεντικά και δεν υπόκειται στην αλλοίωση , στην φθορά και στο θάνατο, εμπεριέχεται στον “Λόγο” και ο “Λόγος” είναι το πνεύμα της Αθήνας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΜΑΡΑ

Εξαιρετική ιδέα, καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΙΝΕΣΗ

Μία πραγματικά πολύ φιλόδοξη προσπάθεια! Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ

Υψηλής ποιότητας επιτελείο, με συγκεκριμένους στόχους αναλαμβάνει μία δύσκολη προσπάθεια. Εύχομαι η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΠΑ.Δ.Α να αξιολογήσει το μεγάλο όφελος για την πατρίδα μας από αυτή την πρωτοβουλία και να αγκαλιάσει με επιστημονικές παρεμβάσεις το εγχείρημα.

ΓΡΙΖΟΥ ΤΕΤΑ

“Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά” γραφει ο Ν. Καζαντζακης και συμπληρώνει: “Δεν υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει”.
Η προσπαθεια σας μου έφερε στο νου τις παρακαταθήκες του μεγαλου μας συγγραφέα.
Πιστεύω οτι συμβαλλετε στη διαμόρφωση της νέας πολιτισμικής ταυτότητας του κόσμου.
Μπραβο Γιώργο, μπραβο σε σένα και τους συνεργατες σου!

ΦΩΤΙΟΣ Θ. ΤΟΛΙΚΑΣ

Ένα όραμα μια ιδέα…. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο εγχείρημα. Είμαστε όλοι εδώ για να το ενισχύσουμε και να το δυναμώσουμε.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μια πραγματικά εξαιρετική και πρωτότυπη ιδέα, η οποία συνδέει την πρωτεύουσα της Ελλάδας – Αθήνα- με τις υπόλοιπες “Αθήνες” του κόσμου, εστιάζοντας στο κοινό χαρακτηριστικό αυτών, δηλαδή στον πολιτισμό τους. Συγχαρητήρια και εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτό το εγχείρημα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΗ

Μια τόσο καινοτόμος ιδέα, αδιαμφισβήτητα θα έχει την απήχηση που της αρμόζει. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την οργάνωση αλλά κυρίως για την συμβολή σας στην πολιτισμική και πολιτιστική εξέλιξη του τόπου μας!

gtag('config', 'UA-144283141-1');