Διαδικτυακά σεμινάρια

Η πολιτιστική Εταιρεία «Αθήνα καλεί Αθήνα» σε συνεργασία με τον Αρχιτέκτονα – Διανοητή κ. Δημήτρη Κωστελέτο διοργανώνει διαδικτυακά σεμινάρια με τίτλο «7 σχόλια για την μοντέρνα τέχνη».

Ημερομηνίες: 2, 9 & 16 Απριλίου 2021 διάρκειας 2 ωρών από 19:00-21:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Close

7 σχόλια για την μοντέρνα τέχνη

Το έργο τέχνης, μια προσωπική έκφραση όπως είναι ένας γήινος χυμός που περνά μέσα από το κορμό για να γίνει φρούτο, στέκεται πέρα από το δημιουργό του, που δεν μπορεί πλέον να είναι μαζί του – ορφανό από πατέρα- όπως μας διδάσκει ο Πλάτων στο Φαίδρο.

  • Το έργο τέχνης ένα δώρο στον κόσμο, όπως ένα μπουκάλι ριγμένο στον ανοιχτό ωκεανό των άπειρων αντανακλάσεων, αναγνωρίσεων και ερμηνειών, κουβαλά το μυστικό του.
  • Το έργο τέχνης στέκεται επίσης πέρα από τον ερμηνευτή, είτε αντικειμενικό, που του επιθέτει διανοητικά σχήματα, και αναζητά ακλόνητη, σταθερή, αποκλειστική σημασία, είτε υποκειμενικό που ανασύρει από αυτό προσωπικές μνήμες και αποδίδει ισοβαρή σημασία σε κάθε ερμηνεία.
  • Το έργο τέχνης αναζητά τον αληθινό εραστή, μια συνάντηση, μια γόνιμη επαφή στον μέσα-ανά μέσα χώρο αυτού του ιδίου και του θεατή του.
  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ / ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η Αθήνα είναι εδώ και σας καλεί.

ΡΕΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Εξαιρετική προσπάθεια, φιλόδοξος στόχος, ρεαλιστική προσέγγιση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΡΕΛΙΩΣΗΣ

Το μόνο που υπάρχει πραγματικά, αυθεντικά και δεν υπόκειται στην αλλοίωση , στην φθορά και στο θάνατο, εμπεριέχεται στον “Λόγο” και ο “Λόγος” είναι το πνεύμα της Αθήνας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΜΑΡΑ

Εξαιρετική ιδέα, καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΙΝΕΣΗ

Μία πραγματικά πολύ φιλόδοξη προσπάθεια! Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ

Υψηλής ποιότητας επιτελείο, με συγκεκριμένους στόχους αναλαμβάνει μία δύσκολη προσπάθεια. Εύχομαι η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΠΑ.Δ.Α να αξιολογήσει το μεγάλο όφελος για την πατρίδα μας από αυτή την πρωτοβουλία και να αγκαλιάσει με επιστημονικές παρεμβάσεις το εγχείρημα.

ΓΡΙΖΟΥ ΤΕΤΑ

“Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά” γραφει ο Ν. Καζαντζακης και συμπληρώνει: “Δεν υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει”.
Η προσπαθεια σας μου έφερε στο νου τις παρακαταθήκες του μεγαλου μας συγγραφέα.
Πιστεύω οτι συμβαλλετε στη διαμόρφωση της νέας πολιτισμικής ταυτότητας του κόσμου.
Μπραβο Γιώργο, μπραβο σε σένα και τους συνεργατες σου!

ΦΩΤΙΟΣ Θ. ΤΟΛΙΚΑΣ

Ένα όραμα μια ιδέα…. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο εγχείρημα. Είμαστε όλοι εδώ για να το ενισχύσουμε και να το δυναμώσουμε.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μια πραγματικά εξαιρετική και πρωτότυπη ιδέα, η οποία συνδέει την πρωτεύουσα της Ελλάδας – Αθήνα- με τις υπόλοιπες “Αθήνες” του κόσμου, εστιάζοντας στο κοινό χαρακτηριστικό αυτών, δηλαδή στον πολιτισμό τους. Συγχαρητήρια και εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτό το εγχείρημα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΗ

Μια τόσο καινοτόμος ιδέα, αδιαμφισβήτητα θα έχει την απήχηση που της αρμόζει. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την οργάνωση αλλά κυρίως για την συμβολή σας στην πολιτισμική και πολιτιστική εξέλιξη του τόπου μας!

gtag('config', 'UA-144283141-1');