Εκδήλωση 17.06.2022: «Ο Ελληνισμός και η Μικρασιατική καταστροφή»

Η Πολιτιστική Εταιρεία ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΕΙ ΑΘΗΝΑ έστειλε τον δικό της χαιρετισμό για την ολοκλήρωση της εκατονταετηρίδας από την Μικρασιατική Καταστροφή, με την εκδήλωση που διοργάνωσε την  Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 στο Κέντρο ‘Κωστής Παλαμάς’ του ΕΚΠΑ στην Αθήνα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Δημόπουλος, ο Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κ. Καλδέλλης Ιωάννης, η Πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ, κυρία Χριστίνα Σούκερη-Παπασταμάτη, η Πρόεδρος της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, κυρία Βασιλική Ευστρατιάδου – Δημητροπούλου, ο Πρόεδρος της Αθήνα καλεί Αθήνα, κ. Γιώργος Ψαθάς.

Τόσο οι παραπάνω όσο και οι κύριοι ομιλητές, ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κΓιώργος Κοντογιώργης και ο Επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώςκ. Διονύσης Τσιριγώτης,

ανέδειξαν τις διάφορες πτυχές του Θέματος και αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις του και το μέγεθος της οδύνης για τον Ελληνισμό.

Την εκδήλωση συντόνισε ο καθηγητής κ. Αντώνης Καλοκαιρινός Πρώην Αναπληρωτής Πρύτανη Ποιότητας Πανεπιστημιακής Ζωής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών & Πρόεδρος του 2ου Διεθνές Διαθηναϊκού Συνεδρίου της Αθήνα καλεί Αθήνα με τίτλο «Ο Άνθρωπος και τα Δημιουργήματά του, Προοιωνίζοντας το Μέλλον»

Το πλήθος κόσμου που είχε προσκληθεί συμμετείχε σε μια βραδιά μνήμης και ενημέρωσης όπου δεν έλειπε ο προβληματισμός και η ανάγκη για εγρήγορση και ανασύνταξη .