ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Εκδήλωση για την Ελληνική Γλώσσα

Μια σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 05 Απριλίου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κωστής Παλαμάς με θέμα: «Η Ελληνική Γλώσσα παρελθόν – παρόν – μέλλον».

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τους Οργανισμούς ΑΧEΠA Ελλάδας και Αθήνα Καλεί Αθήνα με την συμμετοχή δύο εξαίρετων ομιλητριών, της κυρίας Μαρίας – Ζωής Φουντοπούλου, Καθηγήτρια Μεθοδολογίας και Διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας στο ΕΚΠΑ και της εκλεκτής Δημοσιογράφου κυρίας Βίκυ Φλέσσα.

Η εκδήλωση έδωσε τροφή για νέες γλωσσολογικές και εννοιολογικές προσεγγίσεις για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Γλώσσας ενώ συμμετείχαν 60 εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Χαιρετισμούς απεύθυναν με γραπτό μήνυμα ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Χρίστος Δήμας, με βίντεο ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος της ΑΧEΠA Ελλάδας κ. Χρήστος Καραπιπέρης, καθώς και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αθήνα Καλεί Αθήνα κ. Γιώργος Ψαθάς.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νίκος Δημητρακόπουλος, Διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου και Αντικυβερνήτης της ΑΧEΠA Ελλάδας.