ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΘΕΝΣ) ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΖΟΡΤΙΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ

Η Αθήνα (ή Άθενς) είναι πόλη η οποία βρίσκεται στην πολιτεία Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Αθήνα απέχει 70 μίλια (110 χιλιόμετρα) από την πρωτεύουσα της πολιτείας, την Ατλάντα. Η πόλη είναι γνωστή για την πανεπιστημιακή – επιστημονική της δραστηριότητα. Το πανεπιστήμιο της Τζόρτζια όπως και το R1 ερευνητικό ίδρυμα βοήθησαν εξαρχής στην ανάπτυξη της πόλης. Το 1991 μετά από ψηφοφορία η πόλη ενοποιήθηκε με την κομητεία Κλάρκ, εξού και η σημερινή ονομασία κομητεία Άθενς-Κλαρκ.

Στην πόλη κυριαρχεί τo πανεπιστημιακό στοιχείο και η μουσική σκηνή, τα οποία έχουν επίκεντρο το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο βόρειο μέρος της πανεπιστημιούπολης (Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια).

Πληθυσμός

Από το 2020, το Γραφείο Απογραφών των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι η στατιστική αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών για κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, κατέγραψε πληθυσμό 127,315 ατόμων (εξαιρουμένων των κομητειών Γουίντερβιλ και Μπόγκαρτ). Η Αθήνα είναι η έκτη σε σειρά μεγαλύτερη πόλη (πληθυσμιακά) της Τζόρτζια.

Έτος Πληθυσμός
2012 116,353
2014 118,514
2016 120,813
2018 123,310
2020 127,315

University of Georgia – Franklin College of Arts and Sciences

Η καρδιά του περιβάλλοντος εκμάθησης φιλελεύθερων τεχνών της UGA, το Franklin College of Arts and Sciences παρέχει διδασκαλία σε κάθε κλασικό επιστημονικό κλάδο και σε όλους τους κλάδους της εμπειρικής έρευνας. Οι δεξιότητες κριτικής σκέψης, από τις γλώσσες και τη λογοτεχνία έως τις βιολογικές επιστήμες, χτίζουν τα θεμέλια για κάθε επάγγελμα, καθώς δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να είναι ενημερωμένοι, αφοσιωμένοι πολίτες.

Οι πρώτες τάξεις διδάσκονταν το 1801 και το 1806 κατασκευάστηκε το πρώτο μόνιμο κτίριο από τούβλα και ονομάστηκε Franklin College προς τιμή του Benjamin Franklin. Σήμερα, αυτό το κτίριο είναι γνωστό ως Old College και η έρευνα, η υποτροφία και η δημιουργική παραγωγή από φοιτητές και καθηγητές Franklin σε προγράμματα άνω των 80 βαθμών έθεσαν τον ρυθμό για ένα δυναμικό περιβάλλον μάθησης στο εμβληματικό ίδρυμα της πολιτείας.

Όραμα, Αξίες και Αποστολή

Όραμα

Συνειδητοποιώντας τη δύναμη των φιλελεύθερων τεχνών και επιστημών να διαμορφώσουν την παγκόσμια ηγεσία και το ευρύτερο καλό σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Αξίες και αποστολή

Το Franklin College εκπαιδεύει τους καλύτερους μαθητές από όλα τα υπόβαθρα. Παρέχουμε μια αυστηρή και σχετική εκπαίδευση για ένα ευρύ φάσμα μαθητών, διευρύνοντας τις προοπτικές για να οικοδομήσουμε αυτοπεποίθηση και χαρακτήρα καθώς οι μαθητές χρησιμοποιούν τη δύναμη της γνώσης, προετοιμάζοντάς τους για διαρκή συνεισφορά στη Γεωργία και στον κόσμο.

Το Franklin College καλλιεργεί τη δημιουργικότητα και εμπλέκει τη ζωή του μυαλού. Η διδασκαλία σε μια ποικιλία κλάδων, των καλών τεχνών και των παραστατικών τεχνών παράλληλα με τις παραδοσιακές φιλελεύθερες τέχνες και επιστήμες, εμβαθύνει την κατανόησή μας για τον κόσμο μας, τις ιστορίες μας και τους πολιτισμούς μας. ωθεί την κριτική σκέψη και την ενσυναίσθηση ως μέσο κατανόησης των περιπλοκών της φύσης και οραματισμού νέων συστημάτων και τεχνολογιών. και εμπλουτίζει τις κοινότητες στην πανεπιστημιούπολη, στην πολιτεία της Τζόρτζια και σε όλο τον κόσμο.

Το Franklin College επενδύει στην έρευνα και την εκπαίδευση για να κατανοήσει και να βελτιώσει τον κόσμο. Οι μελετητές σε κάθε κλάδο διαμορφώνουν το μέλλον. Η δημιουργικότητα και η κριτική σκέψη τροφοδοτούν τοπικές, περιφερειακές και παγκόσμιες λύσεις – και ενημερώνουν τις μελλοντικές γενιές με υπευθυνότητα, γενναιοδωρία και διαφάνεια.

Το Franklin College βελτιώνει τον κόσμο μας. Οι απόφοιτοί μας έχουν μια παγκόσμια νοοτροπία σε ανθρώπινη κλίμακα, από τις αγροτικές κοινότητες έως τα αστικά περιβάλλοντα. Η έρευνά μας έχει άμεσο αντίκτυπο στη δημόσια πολιτική και την υπηρεσία στην κοινωνία. και οι φοιτητές και οι καθηγητές μας συμβάλλουν στις τοπικές και παγκόσμιες κοινότητες μέσω της μάθησης υπηρεσιών και των συνεργασιών, κερδίζοντας δίνοντας, μαθαίνοντας συμμετέχοντας.

Το Franklin College προετοιμάζει την επόμενη γενιά παγκόσμιων ηγετών. Προετοιμάζουμε φοιτητές της UGA με τις γνώσεις και την ακεραιότητα που χρειάζονται για υπεύθυνη κρατική, εθνική και διεθνή ηγεσία με τη δύναμη της διεπιστημονικής τεχνογνωσίας και την ανάγκη συνεργασίας. Η ευθυγράμμιση της προ-επαγγελματικής κατάρτισης με τη γλωσσική διδασκαλία, τις τοπικές και εθνοτικές σπουδές, τις σπουδές στο εξωτερικό και τις διεθνείς ανταλλαγές φοιτητών και τις προπτυχιακές ερευνητικές συνεργασίες δημιουργούν μόνιμο αντίκτυπο από τις διαφορετικές εθνικές και διεθνείς προοπτικές της σχολής μας παγκόσμιας κλάσης.

Πηγές:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1_(%CE%A4%CE%B6%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%B1)

https://www.masterstudies.gr/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%B1/USA/University-of-Georgia-Franklin-College-of-Arts-and-Sciences/