ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το 1ο Διεθνές Πολιτιστικό Συνέδριο
“Ο άνθρωπος και τα Δημιουργήματά του”
που θα διεξαχθεί στην Αθήνα 20-23 Οκτωβρίου 2020
στην αίθουσα συνεδριάσεων “ΕΡΜΗΣ”
του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (Ακαδημίας 7) .

Το Συνέδριο καλείται να καθιερώσει ένα διεθνή διάλογο μεταξύ των ερευνητών, καθηγητών, φοιτητών και εν γένει της Επιστημονικής κοινότητας αλλά και κάθε άλλου ενδιαφερομένου, με σκοπό να διερευνήσει θεμελιώδη ζητήματα της πορείας του Σύγχρονου Ανθρώπου ως προς τη συνείδησή του, τη βιολογική, συναισθηματική και πνευματική εξέλιξή του, την κοινωνική του φύση, την αντίληψη του χρόνου και του χώρου, τη διαχείριση του περιβάλλοντος, την ευημερία του, καλώντας τις σύγχρονες επιστήμες σε συνεχή διάλογο.

Το Συνέδριο καθίσταται μοναδικό ως προς τη σύλληψη και τη στόχευσή του. Δίνει την ευκαιρία να δημιουργηθεί μία συλλογική, “πνευματική κίνηση” με στόχο η Αθήνα της Αττικής με τα 9 Πανεπιστήμιά της μαζί με τα Πανεπιστήμια των πόλεων που έχουν το όνομα «ΑΘΗΝΑ» ανά την Υφήλιο να αναδείξουν μία τέτοια συλλογική προσπάθεια.
Το Συνέδριο διοργανώνει η Πολιτιστική Εταιρεία Αθήνα Καλεί Αθήνα υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Logos University International, του ECI European Communication Institute και AHEPA Hellas.
Η έναρξη θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου 2020 στην Αίθουσα Τελετών του Κεντρικού Κτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το συνέδριο σε περίπτωση έκτακτων συνθηκών λόγω της πανδημίας του Covid-19, θα υλοποιηθεί μέσω του διαδικτύου.

Η συμμετοχή σας είναι δωρεάν!
Η γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο http://athenscallsathens.gr ή να καλέσετε τηλ. 21099 44 859, 21099 51 142.