ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 28/11/2023

Κύρια Σημεία:

  • Συνέντευξη Τύπου και Δεξίωση από τον οργανισμό ACAAthensCallsAthens
  • Υπογραφή Μνημονίου με AHEPA
  • Aνακοίνωση του τρίτου Διεπιστημονικού διεθνούς συνεδρίου για τον Νοέμβριο 2024

Διεθνές Συνέδριο – Συνεργασία με AHEPA

___________του Διαθηναίκού ΟργανισμούAthensCallsAthens (ACA)____________

Συνέντευξη Τύπου αλλά και πανηγυρική υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τον ΑΗΕPΑ διοργάνωσε ο μορφωτικός, κοινωφελής αλλά και παρεμβατικός οργανισμός ATHENScallsATHENS (ACA)στο Πολιτιστικό Κέντρο ‘Κωστής Παλαμάς’ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

H υπογραφή συνεργασίας με τον παγκόσμιας επιδραστικότητας οργανισμό των ομογενών, έρχεται λίγο μετά από την υπογραφή του αντίστοιχου μνημονίου με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας σε μία στιγμή που ο ΑCA προετοιμάζει το τρίτο διευθνές συνέδριό του με τίτλο “Man and hisCreations, a PerpetualMetamorphosis” προγραμματισμένο για τον Νοέμβριο του 2024. 

Το MoU υπεγράφη από μέρους ΑCA από τον πρόεδρό του,Dott. κύριο Γιώργο Ψαθά, ενώ εκ μέρους του AHEPA HELLAS District 25 από τον Κυβερνήτη του, κύριο Χρήστο Καραπιπέρη.  

Την εκδήλωσηχαιρέτησαν και τίμησαν με την παρουσίατους ο ΠανοσιολογιώτατοςΑρχιμανδρίτης καθ. π. Αρίσταρχος Βασίλειος Γκρέκας (EuropeanCommunicationInstitute, ΕΚΠΑ), ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κύριος Γιώργος Δημόπουλος, ο Αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνώνκαθ.κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, ο Καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών δρ. Κωνσταντίνος Γρίβας, ο Αντιπρόεδρος Αναπληρωτής Διοικητής του ΤΖΑΝΕΙΟΥ Γενικού Νοσοκομείου Πειραιάκύριος Στυλιανός Γερωνυμάκης, ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS District 25 κύριος Χρήστος Καραπιπέρης και σύσσωμο το Δ.Σ. του District 25, ο Πρόεδρος του AHEPA Maritime Chapter “SaintNίcholas” cpt Δημήτρης Ματθαίου, ο Εθνικός Πρόεδρος – Πρέσβης καλής θελήσεως International AmbassadorClub, κύριος Κυριάκος Μαριδάκης, ο Πρόεδρος Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος κύριος Ανδρέας Ρεντζούλας, ο Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος ε.α.  – Νομικός κύριος Νικόλαος Διαμαντής, ο ε.α. Αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος και Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροβεστικού Σώματος κύριος Γιάννης Σταμούλης.

Συντονιστής της Εκδήλωσης ήταν ο Αντιστράτηγος ε.α., κύριος Ευθύμιος Χαροκόπος

Οι ομιλίες ξεκίνησαν με τον Απολογισμό έργου του ΑκΑ (Αθήνα Καλεί Αθήνα)2015-2023, από τον Dott. κύριο Γιώργο ΨαθάΠρόεδρο της ΑΘΗΝΑ καλεί ΑΘΗΝΑ (ΑκΑ). Ακολούθησε η Σύνοψη των ολοκληρωθέντων 1ου και 2ου Συνεδρίου από τον πρώην Αναπληρωτή Πρύτανη ΕΚΠΑ & Πρόεδρο του Συνεδρίου κύριο Αντώνη Καλοκαιρινό.

Η Κεντρική Ιδέα του 3ου επερχόμενου Συνεδρίου (Νοέμβριος 2024) παρουσιάστηκε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή – Αναπληρωτή Κοσμήτορα Σχολής Επιστημών Υγείας & Αγωγής Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο κύριο Γεώργιο Μπόσκου, ενώ για την μετάβασηαπό το 1ο στο 3ο Συνέδριο μίλησε ο Αντιστράτηγος ε.α. κύριος Ευθύμιος Χαροκόπος και για την  ΑκΑ στον κόσμο (Συνεργασία με το περιοδικό “The AΘenian”) μίλησε ο Σύμβουλος ΑκΑ, κύριος Δημήτρης Ευσταθιάδης.

Ακολούθησε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΑκΑ& AHEPA HELLAS District 25 και η ομιλία του Κυβερνήτη της AHEPA HELLAS District 25, κυρίου ΧρήστουΚαραπιπέρη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη Συνέντευξη Τύπου, τις Δηλώσεις των προσκεκλημένων και Δεξίωση στην διάρκεια της οποίας οι παριστάμενοι αντάλλαξαν ιδέες και προτάσεις για την ευόδωση των ευγενών σκοπών του ACAκαι των θεσμικών συνεργατών του. 

Η «ΑΘΗΝΑ καλεί ΑΘΗΝΑ» είναι εδώ και σας καλεί! 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο

http://athenscallsathens.gr ή να καλέσετε στα τηλ. 2109944859, 2109951142.